Om oss Våra behandlingar Kontakt

Sv/En

Akuttandvård

När du behöver en akuttandläkare i Fruängen med omnejd finns vår akutmottagning redo att hjälpa dig. Vi erbjuder snabb och effektiv akuttandvård av kompetenta och erfarna tandläkare.

Akuttandläkare nära dig

Smärta i tänderna signalerar ofta ett problem som inte kommer gå över av sig självt. Ju fortare du går till en tandläkare och får behandling, desto mindre är chansen att problemet blir värre. Vad gäller en utslagen tand, är chansen stor att tandläkaren kan sätta tillbaka den om du kommer in så snart som möjligt. Vi hjälper dig även med andra akuta problem som att en tand drabbats av karies och dött.

Vad orsakar smärtan i tänderna?

De vanligaste orsakerna till tandvärk är infektioner, blottade tandhalsar och en spricka i tanden efter exempelvis ett huvudtrauma. Vid långt gången karies, när bakterier tagit sig in i tanden och angripit tandnerven, kan smärtan vara väldigt kraftig. Du ska alltid uppsöka en akuttandläkare om du snabbt får väldigt ont, alternativt har haft en långvarig, molande värk. Likaså bör du alltid göra en tandundersökning om du slagit i en tand. Det är smärtan som avgör om du bör boka en akuttid eller en vanlig tandundersökning.

Utslagna tänder

Om du har slagit ut en tand, finns det en chans att vi kan sätta tillbaka den och få tanden att växa fast igen. Det förutsätter förstås att tanden är hel och att du kommer in till oss så snart som möjligt. En utslagen tand måste förvaras i vätska, annars torkar den ut. Det bästa är faktiskt att förvara den i munnen, där den trivs som bäst. Lite saliv eller ett glas mjölk fungerar också bra. Oavsett om tanden går att sätta tillbaka eller inte, är det alltid bra att komma in så att vi kan se om det uppkommit några andra skador i munnen.

Kontakta oss!

010-175 07 07

info@lanstandvarden.se

Vilka är vi?

Länstandvården

Delbetalning

Våra behandlingar

Tandundersökning

Tandimplantat

Tandreglering

Estetisk tandvård

Akuttandvård

Kontakta oss!

info@lanstandvarden.se

010-175 07 07

Sociala medier

Instagram

Facebook

Länstandvården Hägersten AB | 559213-6849 | Läkarhuset, Fruängsgången 2, 129 52 Hägersten | Dataskyddspolicy