Vi sätter dina tänder på plats

Välkommen in till oss för tandreglering! Har du snedställda tänder eller gluggar som du är missnöjd med finns det ingen anledning att fortsätta vara missnöjd. Tandreglering fungerar lika bra för vuxna som för barn, och nuförtiden finns metoder för tandreglering som är helt osynliga, och till och med tandställningar som kan tas ur vid behov.

När vi ger dig behandling för tandreglering så kommer vi tillsammans med dig fram till vilken metod som passar bäst för dina behov och ditt bettfel. Vi kan erbjuda flera olika metoder för tandreglering och alla har sina fördelar. Men slutmålet är alltid detsamma: att vi ska få dina tänder att ställa sig i raka led och att du ska sluta vara missnöjd med dina tänder och våga skratta och le igen.

En långsam men effektiv process

En långsam men effektiv process

Tandreglering tar sin tid. Tänder sitter stadigt i käkbenet, men de kan fås att flytta på sig med ett milt och jämnt tryck över tid. Principen för tandreglering är att man ställer in tandställningen så att det uppstår ett litet tryck på tänderna som får verka över tid. När tänderna väl flyttat sig så justerar vi tandställningen lite till i rätt riktning så att tryck uppstår igen och så vidare. Det är egentligen på vilket sätt trycket ställs in och hur man sätter i och tar ur tandställningen som skiftar mellan de olika metoderna, grundprincipen är alltid densamma.

Eftersom tandreglering innebär återkommande besök hos tandläkare är det bra om du väljer en mottagning som ligger nära hemmet eller jobbet. Bor eller jobbar du i Fruängen eller övriga Söderort är vi på Länstandvården det självklara valet när du vill ha hjälp med tandreglering. Kontakta oss idag för en konsultation!

Kontakta Oss