Vi kan estetisk tandvård

Estetisk tandvård handlar om att få tänderna att se så bra ut som möjligt. I dag har tänder mer än förut blivit något vi tittar på och uppskattar hos andra människor, och får man problem med skadade eller missfärgade tänder är det helt naturligt att man vill göra något åt det.

De två vanligaste behandlingarna inom estetisk tandvård är tandblekning och skalfasader. Hos oss på Länstandvården finns specialister på estetisk tandvård med lång erfarenhet av både skalfasader och tandblekning och vi använder oss av säkra och moderna metoder som ger dig ett bländande vackert leende.

Tandblekning

Tandblekning

Tänder mörknar när man blir äldre. Det beror på att tandemaljen blir tunnare och det lätt blå- eller gultonade dentinet lyser igenom. Dessutom får tänderna missfärgningar av vissa livsmedel. Framför allt kaffe, te och vin leder ofta till missfärgningar. Rökning och snusning gör också tänderna missfärgade. Då kan man bleka tänderna för att få dentinet att bli ljusare och ta bort fläckar och missfärgningar.

En tandblekning gör vi genom att en tandskena som fyllts med en blekningsgel placeras på dina tänder. Hur länge skenan får sitta avgör hur många nyanser tänderna bleks. Efter tandblekningen är dina tänder vitare, men det är viktigt att komma ihåg att missfärgningarna lätt kommer tillbaka om du röker, dricker mycket te och så vidare.

Skalfasader

Skalfasader

Skalfasader är som namnet antyder tunna skal av porslin som tillverkas för att efterlikna dina tänder och passa in i munnen. Fasaderna limmas sedan fast på de tänder som är skadade eller missfärgade. Ibland tillverkar man skalfasader för en hel främre tandrad och sätter fast dem på en och samma gång. Skalfasader ser helt naturliga ut och är en smart och kostnadseffektiv lösning som ger dig ett vackert leende som håller länge.

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill boka tid för en konsultation för estetisk tandvård!

Kontakta Oss