Barntandvård hos Länstandvården

I Sverige går barn gratis till tandläkaren och det gäller så klart även här hos oss på Länstandvården. Om du skriver in ditt barn hos oss så kommer vi att regelbundet kalla till undersökningar och behandla ditt barns tänder vid behov. Idag har barn i Sverige generellt mycket god tandhälsa, men tandsten och plack kan ibland leda till karies, som dock kan behandlas framgångsrikt i de tidigare stadierna.

Barn och ungdomar går gratis till tandläkaren fram till det år de fyller 23. Det normala är att man kallar till undersökning ungefär vartannat år, men frekvensen avgör vi utifrån ditt barns behov av tandvård. Genom regelbundna undersökningar upptäcker vi problem som karies eller snedställda tänder tidigt och kan vidta rätt åtgärder, så att ditt barn får starka och friska tänder som håller livet ut.

Tandreglering för barn

För att ditt barn ska kunna få gratis tandreglering krävs först att barnets bettfel bedöms av en utomstående specialist, som sedan skriver ut ett intyg om att barnet har rätt till gratis tandreglering. Vi hjälper dig gärna att komma i kontakt med en bedömare och kan även hjälpa ditt barn med tandreglering om bettfelet bedöms vara tillräckligt stort för att motivera behandling. Kontakta oss om du har frågor eller vill ha hjälp att kontakta en specialist!

Skyddsåtgärder vi kräver för din och personalens säkerhet p.g.a. COVID-19.
1. Vid ankomst, kontrollerar vi din temperatur. 2. I vänterummet, förser och ber vi dig använda handsprit för desinfektion. 3. Vid behandling, använder personalen sig av skyddsutrustning för att förebygga smittspridning.